.

İlk ve Acil Yardım Temel Beceri Laboratuvarı

Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda önlisans programı kapsamında kurulan İlk ve Acil Yardım Temel Beceri Laboratuvarı, öğrencilerimizin hayat kurtarma müdahaleleri ve acil durum yönetimi konularında pratik yetkinlik kazanmaları amacıyla donatılmıştır. Laboratuvar, güncel acil müdahale ekipmanları ve simülasyon araçlarıyla desteklenmiş olup, öğrencilere gerçek hayata yakın bir eğitim ortamı sunmaktadır.

Bu laboratuvar, ilk ve acil yardım tekniklerinin birebir uygulandığı, teorik bilgilerin pratik deneyimle pekiştirildiği bir alan olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz başlıca yetkinlikler arasında, temel yaşam desteği, travma yönetimi, acil durumlarda hızlı ve doğru müdahale becerileri yer almaktadır.

Laboratuvarımız, öğrencilerimizin sahada karşılaşabilecekleri acil durumlara profesyonelce ve hızlı bir şekilde yanıt verebilmeleri için gerekli olan el becerilerini geliştirmeyi ve onları sektöre donanımlı birer sağlık profesyoneli olarak hazırlamayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda, İlk ve Acil Yardım programımıza katılan öğrencilerimize mesleki gelişimlerine yönelik güçlü bir temel sunuyor, onların acil sağlık hizmetlerinde fark yaratacak donanımlı bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyoruz.

Araştırma

• Araştırma